Jagua is een fruitsoort welke groeit in het Amazonegebied, voornamelijk in de regenwouden. De Genipa ofwel Huito wordt gegeten, in drankjes, ijs en jelly's gebruikt, maar ook versieren diverse stammen hiermee hun huid. Wanneer het heldere vocht oxideert op de huid of "aan de lucht" kleurt het donkerblauw tot zwart.Bij deze stammen is de Jagua verweven met hun cultuur, zij gebruiken het voor versiering van het lichaam als medicinaal goed, maar ook zegt men dat dit magische krachten bezit. De Genipa/ Jagua boom wordt daar ook als levensboom gezien.
In Nederland wordt de Jaguavrucht als ingrediënt gebruikt voor de ontwikkeling van een 100 % natuurlijke tattoo gel waarmee je prachtige tijdelijke tattoo's kunt zetten met uiteindelijk het uiterlijk van een echte tattoo.

Wil je een tattoo laten zetten, lees dit dan nog even goed door:
Wij raden iedere klant aan om de plek waar de tattoo moet komen van te voren even lekker te scrubben , de gel minimaal 3 uur te laten inwerken en daarna de opgedroogde gel te verwijderen d.m.v. het schrapen met een kaartje over de tattoo (niet met water, want dan wordt het weer vloeibaar en geeft het wederom kleur af) dit alles om het beste resultaat te krijgen.
Schrik vooral niet als de opgedroogde gel verwijdert is, want Jagua heeft ca. 12 uur nodig om zich te 'ontwikkelen', in eerste instantie zie je er waarschijnlijk nog niet veel van.
Van deze tattoo kun je tot wel 14 dagen plezier hebben. Dit net als bij de andere "tattoo" soorten afhankelijk van de omgang ermee uiteraard.  Wij adviseren u wel om de Jagua tattoo de eerste 48 uur niet bloot te stellen aan hitte/zon, vertroetel de tattoo wél lekker met een creme of olie. Dit om de huid soepel te houden.
Voor Jagua tattoo's dient u tevens een afspraak te maken.

*** Bent u allergisch voor aardbeien, ananas of andere tropische vruchten, dan raden wij u aan geen Jagua te gebruiken!!
Ben je er niet zeker van, wordt een huidtest door ons aanbevolen. ( kosten hiervan €5,-)

                        
De vrucht: Genipa                                         Het verwerkingsproces                                              De dracht bij stammen in het Amazonegebied
 

                                         

Jagua tattoo met de gel er nog op           Jagua tattoo na 12 uur                           Hand Jagua tattoo                Schouder/arm Jagua tattoo

  

© 2014 - 2023 Beaudeco-art | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel