Henna is een groen poeder welke ontstaan is na het vermalen van  bladeren van de henna plant( oftewel Lawsonia inermis) Dit is een struik uit de kattenstaartfamilie, welke voorkomt in N-Afrika, Midden Oosten en India. Het rode poeder wordt door middel van enkele toevoegingen zoals bijvoorbeeld; citroen en essentiële oliën tot een pasta gemengd.
Met deze pasta kun je tekeningen maken op de huid.  De henna dringt in de bovenste huidcellen. Na het aanbrengen van de tekening met de groene pasta, zal het bruin opdrogen. Na het verwijderen( of vanzelf afvallen van de opgedroogde pasta) is de kleur nog oranje tot oranjebruin, maar een dag later wordt de tekening donkerder. Wanneer je dus een henna "tattoo" wilt voor een feestje is het misschien wel het mooiste als je het een dag van te voren laat zetten.

Deze kunst van het beschilderen van de huis met henna wordt Mendhi genoemd en is naar schatting zo'n 5000 jaar oud. Deze vorm van lichaamsversiering wordt vooral in Arabische, Afrikaanse en Indische culturen toegepast. Ieder land heeft weer zijn eigen cultuur, tradities, rituele of religieuze achtergronden met betrekking tot het gebruik van henna.

Ook kent henna daar zijn medische toepassingen. Zo wordt henna naast voor zijn verkoelende eigenschappen ook gebruikt als bloedstollend middel voor open wonden,  voor het verzachten van brandwonden of voor het bestrijden van eczeem en huidschimmel. Wij raden u aan dit niet zelf te proberen.

Wij gebruiken het voornamelijk voor het verven van ons haar en uiteraard voor het zetten van de prachtige henna tattoo's.  Deze henna "tattoo's" blijven na het zetten ongeveer 2 weken zitten, mits je uiteraard de "tattoo" elke dag aan water bloot stelt. Zoals u zult begrijpen is chloorwater van zwembaden, zeep, zeewater, kleding wat over de tattoo schuurt en wat zo nog meer, niet bevorderlijk voor het mooi houden van uw henna tattoo.
Maar het is nou eenmaal ook echt een vakantie/ festival/party-dingetje en zodra de henna "tattoo" weg is, kun je gewoon weer iets anders leuks laten zetten toch?!! Dit is natuurlijk wel anders als je voor een echte tattoo kiest!

Wil je een tattoo laten zetten, lees dit dan nog even goed door:
Wij raden iedere klant aan om de plek waar de tattoo moet komen van te voren even lekker te scrubben , de pasta minimaal 3 uur te laten inwerken en daarna de opgedroogde pasta te verwijderen d.m.v. het schrapen met een kaartje over de henna tattoo (niet met water, want dan wordt het weer vloeibaar en geeft het wederom kleur af) dit alles om het beste resultaat te krijgen.
Vanaf de volgende dag raden wij aan de tattoo lekker te vertroetelen met een creme of olie. Dit om de huid soepel te houden. Van een henna tattoo kun je wel tot ca. 2 weken plezier hebben. Dit geheel afhankeljjk van hoe je ermee omgaat, je huidtype en de plek waar je het plaatst. Ik vind een henna tattoo altijd het mooist de eerste week na plaatsing. Daarna gaat het toch wel al slijten door bijvoorbeeld kleding of dergelijke.
Denk er vooral ook aan dat je niet direct je kleding weer aan kunt na het zetten van een henna tattoo. De tattoo heeft ook een droogtijd van ca. 10 tot 30 min. Kom daarom ook het liefst met de auto én rij niet zelf, want dan zou je je tattoo kunnen beschadigen.

***Ben je allergisch/ overgevoelig voor citroen/ tuinbonen of heb je de stofwisselingsziekte G6PD, dan raden wij u aan om géén Henna tattoo te gebruiken!!
Ben je er niet zeker van, wordt een huidtest door ons aanbevolen. ( kosten hiervan €5,-)

Voor het maken van een afspraak kun je mij een whatsapp sturen. Vermeld daarin je naam, je wensen en wanneer je graag een afspraak zou willen dan kijk ik in de agenda of er plek is en kan ik je direct een prijsopgave doen.  Saskia: 06-25071971. 

Beaudeco
Herman Heijermansstraat 4
1822 LB Alkmaar (NH)


06-25071971
info@beaudeco-art.nl

© 2014 - 2024 Beaudeco-art | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel