Artikel 2 van 65

Vintage Opaline Florence glazen vaasje 'Carlo Moretti'

€ 14,95
Voorraad 1 stuk

Hoe leuk dit kleine vaasje in opaline met een prachtig design van Carlo Moretti in die heerlijke kleuren oranje, bruin, rood en wit. De uitgesproken kleuren en belijning waar Carlo Moretti zo bekend om staat.  Geweldig ook om te combineren met zo'n knal oranje vaas, welke ook in mijn webshop staat. 

H 12 x buik Ø 8 cm.
Periode: Jaren '70
 

Carlo Moretti
De Carlo Moretti company is opgezet door Carlo and Giovanni Moretti op het eiland Murano in 1958. leading  op het gebied van design en produceren van modern glaswerk en er staan zelfs in 23 musea over de hele wereld werken van hem tentoongesteld.
Carlo was een man van de wereld en een voortreffelijk zakenman. Hij was betrokken bij het design, maar zéker ook bij het productieproces waarvoor hij de beste glasblazers in dienst had. Zijn jongere broer Giovanni was in eerst instantie druk met administratie & marketing, maar na een aantal jaar als president van het beroemde 'Consorzio Venezia Vetro' lanceerde hij het beroemde 'Vetri Murano' merk.
Hij startte ook met het 'New Museum of contemporary Glass' op het eiland Murano. Hoewel Carlo de hoofd designer was gingen de 2 broer ook samenwerken aan bepaalde creaties. Na de dood van Carlo had Giovanni de volledige controle over het bedrijf en ontwikkelde zijn eigen stijl welke goed pastte bij de stijl van het gevestigde bedrijf, maar tegelijk introduceerde hij nieuwe aspecten in het productie proces.

In 2013 verkocht Giovanni de 'Carlo Moretti factory' aan een Italiaans mode bedrijf en in 2014 overleed hij plotseling.
De productie behield de productie van bestaande designs, maar maakte ook nieuwe creaties, waar zij ten alle tijden rekening bleven houden met het de karakteristieke stijl van het merk.
De Carlo Moretti company stond altijd bekend als;  avantgardistisch, een 'clean' look, prachtige belijningen, het uitgesproken kleurgebruik, prestigieus, elegant en een zéér goede kwaliteit. Dit alles maakt dat dit glaswerk door mensen over de hele wereld is gekocht en het nog steeds zeer geliefd is.

Beaudeco
Herman Heijermansstraat 4
1822 LB Alkmaar (NH)


06-25071971
info@beaudeco-art.nl

© 2014 - 2024 Beaudeco-art | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel