Artikel 5 van 64

Vintage "lucifer"popje ", El Greco, beandoll geel/paars/ roze, '70's

€ 6,95
Dit artikel is zo leuk, dat het is uitverkocht!

Lucifer poppetje geel/paars/ roze.
Het gezichtje is van een celluloid-achtig plastic.

ca. 8,5 cm hoog.

* Dit poppetje is al wat ouder, maar daarom niet minder leuk en lief♥

Het verhaal achter de "luciferpoppetjes....

In Nederland heten ze "Luciferpoppetjes", in Engeland "Mini Babydolls" of "beandolls", "Matchbox Babies" of Matchbox Beanies, in Italië "Fiammiferini" en in Duitsland "Flammchen". Maar hoe zo ook heetten, overal waren ze een groot succes in de jaren '70.
De lieve kleine snoezige poppetjes met kraaloogjes, mutsjes en de zachte stoffen lijfjes die gevuld zijn met zand. Onweerstaanbaar!
Buiten de leuke lieve baby achtige poppetjes waren ze er in vele uitvoeringen waren ze er zoals clowntjes, brandweermannen, charlie chaplin , pierôt, dwergjes etc...

Zo onschuldig als ze eruit zien en dan toch zo'n aparte naam... Deze poppetjes danken hun aparte naam aan het feit dat ze,  zo klein als ze zijn, in een luciferdoosje passen. Op deze manier werden ze ook verkocht.  Zelfs in de advertenties van deze poppetjes werd er niet geschuwt om de poppetjes af te beelden met een lucifer in de armpjes. Toen kon dit nog allemaal, niemand vond dit toen raar.

Lucifer-advertentie        Lucifer-popje-3

Voor velen is dit toch een stukje jeugdsentiment. Dat de poppetjes ook hun tekortkomingen hadden, daar stap je dan toch snel overheen. Zo  verloren de poppetjes best snel hun strikjes, mutsjes, haartjes of zelfs hun kleur. Maar een kniesoor die er op let dat het poppetjes waar je vroeger al zoveel van hield nu een iets armoediger uiterlijk heeft als voorheen. Je houdt evengoed nog van ze ♥♥♥♥

 

 

Beaudeco
Herman Heijermansstraat 4
1822 LB Alkmaar (NH)


06-25071971
info@beaudeco-art.nl

© 2014 - 2024 Beaudeco-art | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel