-56%

Vorige Artikel 4 van 88 Volgende

Capiz schelp schaal 'rechthoek' met opstaand randje

€ 15,95 € 7,00
Voorraad 17 stuks

Mooie schaal gemaakt van 'capiz' in een rechthoekige vorm. Hierop kun je iets meer kwijt als op de andere schaaltjes uit deze collectie.
Hierop kun je bijvoorbeeld wat waxinelichtjes zetten, maar deze kun je ook gebruiken voor het presenteren van koekjes o.i.d.
Het is héél licht en handgemaakt.

35,5 x 14,5 x 2 cm
Let op! Dit is een decoratief artikel, wij raden aan dit bijvoorbeeld níet in de afwasmachine te doen, wanneer je het tóch gebruikt voor voedingswaren, raden wij aan dit even met een doek af te nemen.

Capiz
De Capiz schelp, ook wel Placuna Placenta genaamd, is een oesterachtige schelp, welke vooral voorkomt in de zee rond de Filippijnen.
Deze schelpen worden ook wel pareloesters genoemd. Omdat deze schelp niet met uitsterven wordt bedreigd, mag er legaal naar gevist worden.
De schelp heeft een lichtdoorlatent karakter en wordt daarom ook wel window shell genoemd. Het is een vrij ronde en platte schelp. Omdat de schelpen lichtdoorlatend zijn, werden ze in de Spaanse koloniale tijd vooral gebruikt ipv glas voor in de ramen in huizen en kloosters. Ze waren veel makkelijker te krijgen en goedkoper dan glas. Nadeel was wel dat het veel breekbaarder was dan glas.
Tegenwoordig wordt capiz veel gebruikt voor siervoorwerpen en gebruiksvoorwerpen. Vazen, doosjes en natuurlijk lotuslichtjes worden er van gemaakt.Als de schelpen aan land gehaald zijn, worden ze eerst schoongemaakt. Door ze in water te weken kunnen ze in de juiste vorm gevouwen worden. Dit gebeurt meestal met mallen. Nadat het gedroogd is, wordt er een niet-giftige hars overheen gedaan om te voorkomen dat  het capiz weer de oorspronkelijke vorm aan neemt. Hierna kan men het elke gewenste kleur geven en voorzien van patronen. Ook kan men het in gewenste vormen snijden, waarna het door te solderen of door nylon draad aan elkaar gemaakt wordt.

© 2014 - 2022 Beaudeco-art | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel