Artikel 8 van 15

Vintage bruine koffer van geperst karton "Globite", Jaren '50

€ 39,95
Voorraad 1 stuk

Prachtige  bruine vintage koffer in een goede staat. Deze koffer van geperst karton uit de jaren 50 is nog best fraai voor zijn leeftijd en heeft een goed sluitende klep en nog werkende sloten. ( Hoewel je het linker slot wel ietsjes moet helpen)
Deze koffer is in een zéér goede vintage staat. Stootstukken, alles zit er nog netjes op.
De binnenzijde is niet bekleed, dus ook bruin., geen spanbandjes, maar wel hele mooie scharnieren voor de deksel. Op de binnenzijde van de deksel een etiket met daarop:
Globite
Travel goods

Onder het handvat tevens ingeperst de merknaam 'Globite' en daaronder, waarschijnlijk de initialen van de oorspronkelijke eigenaar: L.M.S II.

H 16 x B 52 x D 32,5 cm
Periode: Jaren '50
Herkomst: Australië

Globite
In 1911 startte koffer maker Ford Sherington zijn bedrijf, in Sydney's Surry Hills, op 119-127 Kippax Street om precies te zijn en daar zit dit bedrijf nog steeds. Het pand is ondertussen als monumentaal pand aangemerkt, maar het is nog steeds hun bedrijfspand.
Gedurende de 20ste eeuw, hebben zij zich vooral gericht op school tassen, 'hufter'proof en door velen Australische kinderen gebruikt. 
Hun gepatenteerde materialen weerstonden velen bezigheden, zowel sportgericht zoals cricket pads, golf tassen, leren ballen en zelfs beenbeschermers voor de Australische gravers in de 2e Wereldoorlog. Midden 20ste eeuw werd dit bedrijf pas écht groot in koffers e.d.
Het bedrijf Globite stond bekend om de geleverde kwaliteit en duurzaamheid.

Beaudeco
Herman Heijermansstraat 4
1822 LB Alkmaar (NH)


06-25071971
info@beaudeco-art.nl

© 2014 - 2024 Beaudeco-art | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel