Monchhichi is een van de producten uit de Speelgoedfabrieken van SEKIGUCHI Japan.

         

De heer Sekiguchi begon in 1918 met de productie van kunststof speelgoed (toen heette dat celluloid). Met dit materiaal konden vele vormen gecreëerd worden, waaronder hoofdjes, lijfjes, armen en benen, zo kon men beginnen met de productie van poppen.

In het begin van de 70er jaren had de heer Sekiguchi het idee om een product te ontwikkelen dat een boodschap moest brengen: Schoonheid en Liefde. Het idee van Monchhichi werd geboren en al gauw volgde een aantal prototypes, totdat eind 1973 het product was ontwikkeld wat tot op de dag van vandaag vele miljoenen kinderen en volwassenen elke dag weer bekoort.

De naam Monchhichi komt van Monch (Monkey/aapje) en daarbij het geluid van een duim zuigen (Chu-Chu in het Japans) maakte het tot naam "Monchhichi". Monchhichi werd geboren en was (en is nog steeds) wereldwijd een van de bekendste producten in de speelgoed branche. Welbekend ook van het flesje in de hand, die in het mondje kan.

Tot aan midden 90er jaren was Monchhichi bijna overal verkrijgbaar, waarna het in Europa langzaam verdween. Vanaf 2004, mede door het 30 jarig jubileum en de introductie van de baby’s Bebichhichi genaamd, is Monchhichi weer volop te verkrijgen.

 

Sorteer op
Sorteer op

Nieuwsbrief

Meld u aan voor onze gezellige nieuwsbrief
Aanmelden
© 2014 - 2022 Beaudeco-art | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel